orebro.kontorslokal-sverige.se: Kontorslokal i Örebro

Kontorslokal i Örebro

Om Örebro
Örebro är Sverige sjätte största tätort befolkningsmäset. Staden är belägen i Närke vid Hjälmarens västra strand och Örebro kommun har strax över 142 000 invånare. Staden har ett geografiskt centralt läge. Det är endast 20 mil till Stockholm och 30 mil till Göteborg. Staden utgör att alltså en viktig förbindelsepunkt då både tåg och europavägarna kan transportera människor och gods till olika destinationer. Örebro är också känt för att vara en universitetsstad. Universitetet har ett brett utbud av olika program och lockar tusentals studenter varje år.

Örebros Näringsliv
Några av de viktigaste områdena inom näringslivet i Örebro är logistik, handel och tillverkningsindustrin. Den privata tjänstesektorninom transport och logistik har vuxit markant de senaste åren. En stor bidragande faktor till detta är stadens geografiska läge. Både E20 och E18 förbinder staden med Sveriges två största städer, Stockholm och Göteborg, samt Oslo i Norge. Ett av de mest etablerade företagen i Örebo inom logistikindustrin är DHL som idag är en global aktör.
Totalt beräknas antalet registrerade företag i staden till ca 12 000. Två av de stora institutionerna som skapar arbetstillfällen är Örebro Kommun och Örebro Universitet.

Universitetsstad
På Örebros universitet finns det utbildning inom ekonomi, teknik, musik, jurik m.m. Det breda utbudet lockar många studenter från både Sverige och övriga världen och totalt finns det ca 17 000 studenter som läser på universitet. De aktiva samarbetet med kommunen och näringslivet samt internationella institutioner, ger studenterna möjlighet att integreras på arbetsmarknaden både i och utanför Sverige. Örebro utsågs till årets studentstad under läsåret 2010/2011.

Värt att Besöka
Örebro Slott
Gustavsvik- Lost city
Restaurang Pinchos

Länkar om Örebro
Visit Örebro
Örebro Kommun
Om Örebro på Wikipedia
Karta över Örebro

Kontorslokaler kan ta olika form men innebär att företag hyr en lokal för kommersiell verksamhet eller kontor. Vanligtvis sitter flera företag under samma tak och lämpar sig till många medarbetare. I en kontorslokal där flera företag sitter kan kontorsdriften, så som reception och gemensamma ytor delas mellan företagen men också skötas individuellt. Det varierar beroende på företegen i lokalen. Innan man hyr en kontorslokal bör man fundera på det strategiskt geografiska läget. Hyran kan också variera beroende på var lokalen är belägen. Är du på jakt efter en kontorslokal så kan du börja din sökning genom att klicka på länkarna till höger.